Kapsaste kirju maailm – spargelkapsast rooskapsani
Tiina Paasik
Brüsseli kapsas. | Shutterstock

Valge peakapsas on Eestis köögivili number üks. Aga „kapsamaailm” on tulvil huvitavaid, nii silmailu kui ka maitselamusi pakkuvaid teisendeid ja vorme. Mida eelistada?

Varajane kapsas valmib tavaliselt juba juuni esimesel nädalal, lillkapsas veidi hiljem. Lillkapsa õisik lõigata koos paari alumise lehega ‒ siis ei pudene see laiali. Nuikapsast saab kasutada koos lehtedega juba siis, kui noore varsvilja läbimõõt on 5–10 cm.

Spargelkapsas jätta õisiku lõikamise järel kasvukohale edasi kasvama, sest taim annab saaki kuni külmade tulekuni. Spargelkapsa.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Sarnased artiklid