1 dl piima
10 g pärmi
2 dl hapukoort
1 tl suhkrut
1½ dl tatrajahu
1 dl nisujahu
300 g kartuleid (jahuseid)
3 munakollast
1½ tl soola
2 sl sulatatud võid
3 munavalget
KÜPSETAMISEKS
võid või õli
• Lahusta pärm külmas piimas.
• Lisa hapukoor, suhkur ja jahu. Lase tainal toasoojas käärida vähemalt 6 tundi või isegi kauem. Tee tainas valmis juba õhtul ning hoia hommikuni külmkapis.
• Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees, püreesta ning jahuta.
• Lisa tainale munakollased, sool ja sulatatud või. Lõpuks sega tainast, tõstes hulka vahustatud munavalged.
• Prae pannkoogi- või tavalisel pannil õhukesteks või paksudeks pliinideks. Parimad pliinid tulevad kuuma panni ja rohke rasvaga.