Kartulipliinid

kodus.ee
Kodu&Aed arhiiv

Paku pliine hapukoore, mee ja soolakurkide või pohlade ja sulavõiga.

1 dl piima

10 g pärmi

2 dl hapukoort

1 tl suhkrut

1½ dl tatrajahu

1 dl nisujahu

300 g kartuleid (jahuseid)

3 munakollast

1½ tl soola

2 sl sulatatud võid

3 munavalget

KÜPSETAMISEKS

võid või õli

 

• Lahusta pärm külmas piimas.

• Lisa hapukoor, suhkur ja jahu. Lase tainal toasoojas käärida vähemalt 6 tundi või isegi kauem. Tee tainas valmis juba õhtul ning hoia hommikuni külmkapis.

• Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees, püreesta ning jahuta.

• Lisa tainale munakollased, sool ja sulatatud või. Lõpuks sega tainast, tõstes hulka vahustatud munavalged.

• Prae pannkoogi- või tavalisel pannil õhukesteks või paksudeks pliinideks. Parimad pliinid tulevad kuuma panni ja rohke rasvaga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid