Kartulipliinid - toitev kõhutäis

kodus.ee
Kartulibliinide juurde sobib hästi hapukoor. | Shutterstock

Kui keedu- või praekartulid on ära tüüdanud, siis heaks vahelduseks on kartulipliinid. 

Tarvis läheb:

1 dl piima
10 g pärmi
2 dl hapukoort
1 tl suhkrut
1 ½ dl tatrajahu
1 dl nisujahu
300 g kartuleid (jahuseid)
3 munakollast
1 ½ tl soola
2 sl sulatatud võid
3 munavalget
võid või õli küpsetamiseks.

Tee nii:

• Lahusta pärm külmas piimas.

• Lisa hapukoor, suhkur ja jahu. Lase tainal toasoojas käärida vähemalt 6 tundi või isegi kauem. Tee tainas valmis juba õhtul ning hoia hommikuni külmkapis.

• Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees, püreeri ning jahuta.

• Lisa tainale munakollased, sool ja sulatatud või. Lõpuks sega tainast tõstes hulka vahustatud munavalged.

• Prae pannkoogi- või tavalisel pannil õhukesteks või paksudeks pliinideks. Parimad pliinid tulevad kuuma panni ja rohke rasvaga.

• Paku pliine hapukoore, mee ja soolakurkide või pohlade ja sulavõiga.

Sarnased artiklid