võid
sibulat või küüslauku
sinki või peekonit
riivjuustu
maitserohelist (rosmariin, tüümian, basiilik)
võid
baklažaani
soola, pipart
riivjuustu
tomateid
maitserohelist
Lõika suur sai pikkupidi viiludeks ja määri viiludele võid.
Lõika sibul ja peekon või sink ribadeks ja kuumuta väehese võis. Kata saiaviil seguga, puista peale meelepärast maitserohelist ja kata riivjuustuga.
Lõika baklažaan väikesteks tükkideks ja kuumuta pannil võis. Maitsesta soola ja pipraga. Kata saiaviil seguga. Puista peale maitserohelist.
Viiluta tomatid, tõsta saiale ja kata riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Suured ahjusaiad on nagu pirukad, ainult tainategemine jääb ära. Suurte saiadega läheb kiiremini kui väikestega, sest pole vaja ükshaaval võid määrida ega katta.