Klassika | Pavlova tort

kodus.ee
Shutterstock

Tortide klassika - Pavlova. Ehib igat pidulauda. 

8-10 tükki

Besee:

2 munavalget (toasooja)

100 g suhkrut

näpuotsaga soola

½ tl valge veini äädikat

½ tl tärklist (maisi, kartuli)

 

Täidis:

150 g toorjuustu

200 g vahukoort

1 tl riivitud mahesidruni koort

1 sl suhkrut

marju (maasikaid, mustikaid, vaarikaid)

 

Vahusta munavalged koos paari tera soolaga pehmeks vahuks. Puista sisse kolmandik suhkrust ja vahusta veel, siis veel kolmandik ja vahusta, ning lõpuks viimane osa ning vahusta nüüd niikaua, kuni tekib paks, läikiv vaht. Lisa äädikas ja tärklis ning sega veel hetk.

Kuumuta ahi 200-kraadini.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista sinna taldrikut appi võttes ümmargune ring. Tõsta lusikaga munavalgevaht ringi sisse. Vahu võib panna ka kilekotti, millelt lõigata nurk ära ja pigistada sellest vahuring paberile. Vajuta keskele lohk, kuhu tuleb täidis.

Tõsta ahjuplaat ahju ja keera ahi kohe 110-kraadini. Küpseta beseed 1 tund ja 15 minutit. Keera kuumus ära ja hoia veel 15 minutit ahjuust kinni. Siis tee ahjuuks praokile ja jahuta beseed täiesti maha.

Vahusta koor, lisa riivitud sidrunikoor, suhkur ja toorjuust. Vahusta ühtlaseks kreemiks.

Täida beseepõhi kreemiga ja kaunista marjadega.

Sarnased artiklid