Kohupiima-mustikakook

Kodutohter
Shutterstock

Imelihtne ja maitsev mustikakook, mida saab teha ka talvel külmutatud mustikatest.

u 12 tükki

 

100 g võid

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

Täidis

500 g kohupiima

2 muna

0,5 dl suhkrut

1 sl vanillisuhkrut

400 g mustikaid

1 sl kartulijahu


 

Tükelda külm või köögikombaini. Lisa jahu, suhkur, küpsetuspulber ja muna ning sega tainasegajaga tainaks. Taina võib teha ka käsitsi: haki külm või ja jahu, millesse on segatud küpsetuspulber ja suhkur puruseks, lisa muna ja sega tainas.

Vajuta tainas võiga määritud koogivormi (Ø 27) põhja ja servadele.

Sega kokku kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Teises kausis sega mustikad kartulijahuga.

Vala kolmveerand mustikatest koogipõhjale ja kalla peale kohupiimatäidis ning raputa ülejäänud mustikad täidisele.

Küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit

Serveeri jahtunult.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid