Kõrvitsakompott vürtsidega
kodus.ee
Kõrvitsakompott on superhea lisand, aga maitseb ka eraldi süües hea. | Shutterstock

Kõrvits viib kehast välja mürgiseid aineid, ergutab neerude talitlust ning aitab südame- ja veresoonkonna haiguste puhul. Kõrvitsat tasub talveks tallele panna.
 

Tarvis läheb:

1 kg kooritud ja puhastatud kõrvitsat
300 g suhkrut
2sl äädikat
4 kl vett
5 nelki
2 kardemoniseemet
2 kaneelipulka
½ tl aniisiseemneid
natuke riivitud muskaatpähklit

Tükelda kõrvits kuubikuteks, sega äädikas veega ning lase kõrvitsakuubikutel selles pool tundi seista. See on vajalik selleks, et kõrvits hiljem pudruks ei keeks.
Kalla vedelik koos vürtside ja suhkruga potti. Lase keema ja lisa kõrvitsakuubikud. Keeda kuni kõrvits on klaasjas ( 30-45 min).
Aseta tükid purki, vala vedelik peale ja sulge kaanega, kui soovid kompotti kauem säilitada.

Sarnased artiklid