Kuumalaine jahedasse päeva. 4 isetehtud kuuma jooki

kodus.ee
Jahedal päeval kulub kuum jook marjaks ära. | Shutterstock

Isetehtud kuumad joogid soojendavad hinge ja keha. Sobivad väga hästi ka pühadelauale.

Pohlaglögi

neljale

200 g külmutatud pohli
1 l vett
1 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
2 kaneelipulka
4 tähtaniisi

1. Sulata pohlad ja suru veidi katki.

2. Mõõda kõik ained potti ja lase keema. Tõsta pott kõrvale, lase 30 minutit tõmmata.

3. Kalla jahtunud tõmmis läbi sõela ning kuumuta enne serveerimist.

Pohlaglögi võid juba varem valmis keeta ja enne serveerimist kuumutada. Soovi korral võid maitseks lisada viina või pohlalikööri.

 

Maitsekohv

neljale

4 kohvimõõdulusikatäit filtrikohvi
1 tl purustatud aniisiseemneid
 tl jahvatatud kaneeli
4 nelki
2 tähtaniisi
4 tassi vett
1 dl rasvatut piima
pruuni roosuhkrut

1. Mõõda filtrisse kohv ja maitseained ning valmista tavaline filtrikohv. Jaga kohv tassidesse või klaasidesse.

2. Kuumuta piim keemiseni. Vahusta. Tõsta vaht kohvi peale ja kaunista suhkruga.

Joogile võid soovi korral lisada konjakit, kohvilikööri või rummi.

 

Pidulik kakao lastele

neljale

200 g tumedat šokolaadi
1 l piima
1 sl roosuhkrut

PEALE

2 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit

1. Tükelda suhkur. Lase piim kuumaks, lisa šokolaaditükid ja suhkur. Vahusta segu madala kuumuse juures, kuni šokolaad on sulanud.

2. Jaga jook nelja klaasi. Maitsesta vahukoor vanillisuhkruga ja vahusta. Jaota vaht joogile ning kaunista kakaopulbriga. Serveeri kohe.

Lastele meeldib kakao, täiskasvanutele maitsekohv.

 

Värske aroomitee

neljale

1 laim
4 rohelise tee pakikest
4 tähtaniisi
4 tassi vett
mett

1. Pese laim ja lõika sellest neli viilu. Järelejäänud laimist lõika mõned kooretükid, millelt omakorda eemalda valge kiht.

2.  Valmista komponentidest tõmmis. Lase keema. Võta teepakid välja ja lase maitsetel tunnike imenduda.

3. Sõelu jook ja kuumuta uuesti. Maitsesta meega. Kaunista laimiviilude ja tähtaniisiga.

Laimist, tähtaniisist ja rohelisest teest saab kerge vaevaga hüva aroomitee.

Sarnased artiklid