Lihtne läätsekarri

Pille Petersoo
Läätsekarri. | Juta Kübarsepp

Kiire, odav ja tervislik veganlik toit, mis sisaldab vähe rasva ja sobib ka sügavkülmutamiseks. Pildil olev karri valmis tikka masala karripastaga. 

Neljale kuni viiele

1 sl rapsi- või päevalilleõli
1 suur hakitud sibul
1–2 sl meelepärast India karripastat
7,5 dl köögiviljapuljongit
400 g pakk külmutatud aedvilju (nt Härmavilja panniroog)
200 g punaseid läätsesid
hakitud värsket peterselli või koriandrit

 

Kollane riis:

200 g basmati riisi
kollajuurt ehk kurkumit
vett ja soola

Serveerimiseks:
papadume
mangotšatnit

 

Kuumuta õli suures potis või kõrge servaga praepannil. Lisa sibul, prae parajalt tugeval tulel umbes 5–6 minutit, kuni sibul on kergelt pruunistunud.

Sega juurde karripasta ja prae segades minut aega. Vala juurde veidi puljongit ning kaabi poti põhjast sibulaid lahti. Siis kalla vähehaaval juurde ülejäänud puljong.

Lisa külmutatud köögiviljad, kata pott kaanega ning hauta 5 minutit.

Lisa läätsed ning hauta veel 15–20 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed.

Samal ajal keeda riis vastavalt pakendi juhistele, lisades keeduvette veidi kurkumit. Nõruta hoolega.

Maitsesta karriroog soolaga, puista peale hakitud petersell või koriander.

Serveeri koos kollase riisi, papadumileiva ja mõne sobiva tšatniga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid