200 g toasooja pehmet võid
200 g suhkrut
50 g brändit või kirsiviina
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
300 g ehk 5 dl nisujahu
1 sl (triiki) küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
250 ml piima
800 g värskeid või külmutatud kirsse (kaal puhastatult)
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kata ahjuplaat (nt 32 x 45 cm) küpsetuspaberiga või määri võiga ja puista üle jahuga.
Mikserda suures kausis või ja suhkur, Kirsch/brändi ja vanillisuhkur omavahel heledaks ja kreemjaks vahuks. Lisa ühekaupa vahustades munad.
Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber ja sool, siis sega piimaga vaheldumisi muna-suhkru-võisegu hulka.
Kalla tainas ahjuplaadile, silu ühtlaseks. Siis jaota peale kivideta kirsid.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30–35 minutit või kuni kook on kuldne ja läbi küpsenud.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad külmutatud kirsse, siis enne koogile panemist neid sulatama ei pea.