Kohupiima-sefiiritort mustikatega
Biskviitpõhi:
4 muna
150 g suhkrut
60 g nisujahu
75 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
200 g kohupiima
200 g külmutatud mustikaid või mustikamoosi
immutamiseks veidi piima
Sefiir:
3 munavalget
300 g suhkrut
0,25 dl vett
veidi sidrunhapet
Toimi nii:
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Vahusta biskviidi jaoks munad suhkruga tugevaks vahuks (mikseri täisvõimsusel vähemalt 6–7 minutit).
Sõelu peale eelnevalt omavahel segatud kuivained ning sega altpoolt üles tõstes segamini.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ning küpseta 20 minutit.
Lase veidi vormis seista, kummuta restile, kata uuesti vormiga ning lase jahtuda.
Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja mustikad või mustikamoos ning vahusta ühtlaseks.
Lõika jahtunud biskviit kolmeks kettaks, pane kihtide vahele täidis (niisuta biskviiti veidi piimaga), pealt jäta katmata.
Keeda sefiiri jaoks suhkrust, veest ja sidrunhappest siirup. Kuumuta see madalal tulel segades pehme kuulikese staadiumini (suhkrutermomeetriga mõõtes 118 kraadini), selleks kulub u 7–8 minutit.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, vahustamist jätkates vala ühtlase nirena juurde keev siirup ning jätka vahustamist veel 10 minutit.
Kata tort pealt ja külgedelt sefiiriga ning lase külmkapis maitsestuda.
Hobikokk Agnes tegi ka paar pisimuutust: sidrunhappe lisas ta vahustamise lõpus, mitte siirupi sisse. Mustikad segas kreemi sisse, mitte ei vahustanud. Prooviige järgi!
Retsepti allikas: Kodu & Aed