Põhi:
150 g kaeraküpsiseid
50 g võid
Täidis:
500 g kohupiima
100 g suhkrut
2 muna
250 g hapukoort
100 g martsipani
150 g punaseid sõstraid
Purusta põhja jaoks küpsised, näiteks pudrunuiaga, sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 20 cm läbimõõduga vormi põhjale.
Sega täidise jaoks toasoe kohupiim suhkruga, lisa munad ja hapukoor, sega ühtlaseks.
Riivi martsipan ja lisa tainale (martsipani on kergem riivida, kui seda enne sügavkülmas hoida).
Sega juurde punased sõstrad, vala täidis vormi ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega.
Kontrolli küpsust puutikuga ning vajaduse korral lase veel küpseda, keskelt võib kook jääda veidi võbisev.
Lülita ahi välja, ava uks paokile ning lase koogil tund aega jahtuda.
Tõsta kook välja ning jahuta enne serveerimist täielikult (soovitatavalt üle öö).
Kaunista punaste sõstardega ning serveeri toasoojalt.
Nipid:
Seda kooki saab valmistada ka mustade sõstardega.
Kasuta võimalikult vähemagusat ja suure mandlisisaldusega martsipani.