Mikrosalatit terviseks ja silmarõõmuks

Kaja Kurg
Shutterstock

Aknalaual rohetav laiguke verinoorte taimehakatistega on nagu varajane kevadekuulutaja, mis annab jõudu talve lõpp üle elada.

 

Mahlased tõusmed on pungil vitamiine, mineraalaineid, antioksüdante ja muid kasulikke ühendeid. Neid on ise väga lihtne kasvatada. Kiirema kasvuga kultuuridelt, nagu näiteks salatkress, rukola ja redis, saab lehesaaki juba nädal pärast tärkamist, kui idulehed on jõudnud suuremaks kasvada.

Üllatav on kogeda, et pisikesed taimelapsed maitsevad samamoodi nagu sama kultuur täiskasvanult, aga maitse ja lõhn on märksa tugevamad. Kasulikkuselt ületavad tõusmed suure taime söödavat osa (nt redise juurvili, kapsapea) mitmekordselt.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid