Mõnus lapsepõlveklassika - kohupiima-õunavorm

Pille Petersoo
Kohupiima-õunavorm. | Juta Kübarsepp

Eriti õhulise kohupiimavormi saad siis, kui vahustad munavalged eraldi ja lisad need kohupiimasegule õrnalt segades täitsa lõpus.

Neljale kuni kuuele

Tarvis läheb:

500 g tavalist kohupiima
4 muna
5 sl mannat
150 g paksemat hapukoort
85 g ehk 1 dl suhkrut
näpuotsaga soola
500 g tükeldatud õunu

Peale:

mandlilaaste ja võitükikesi

Pese õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks (poeõunad võid esmalt koorida).

Hõõru kohupiim suures kausis pehmeks, klopi ükshaaval juurde munad (seda on lihtsam teha elektrimikseriga). Sega juurde manna, hapukoor, suhkur ja sool. Viimasena lisa õunaviilud.

Vala saadud segu võitatud keskmise suurusega ahjuvormi, puista peale mandlilaastud ning veidi võitükikesi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 minutit, kuni kohupiimavorm on pealt kaunilt kuldne.

Serveeri kuumalt (nt külma piimaga) või jahtunult (marjakisselliga, vanillikastmega). 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid