Mustika-kamasmuuti
0,5 l keefirit või maitsestamata jogurtit
pool klaasi mustikaid
3 sl kamajahu
soovi korral sorts mett või vahtrasiirupit magustamiseks
Püreesta kannmikseris või köögikombainis kõik komponendid. Lisa kama ja jätka segamist, kuni jook on ühtlaselt kreemjas. Kaunista mündioksaga ja serveeri kohe.
Tikri-banaanismuuti
Kerge, kalorivaene ja imehea jook valmib kiiresti. Hapukas tikker passib hästi sõbraks magusa ja tummise banaaniga.
0,5 l maitsestamata jogurtit
pool klaasi puhastatud tikreid
pool banaani
näpuotsaga kaneeli
soovi korral sorts mett magustamiseks
Haki banaan tükkideks. Pane kõik koostisained kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks. Timmi maitse, magusate marjade puhul ei pruugi mett vaja olla.
Nipp! Kõige paremini säilib karusmarjade toiteväärtus sügavkülmutamisel. Mugav on marju külmutada purustatult.