Õuna-kaneelikook

kodus.ee
Õuna-kaneelikook. | Shutterstock

Õunakook on magustoit, mis sobib igaks puhuks ja ajaks. Samuti saab seda süüa mitmete erinevate lisanditega.

8 portsjonit
valmistamisaeg 1 tund


Tarvis läheb:

150 g võid
150 g mandlimassi
1/2 dl roosuhkrut
1 spl kaneelisuhkrut
1 kanamuna
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit


Täidis:

u 400 g hapukaid õunu
1 spl kaneelisuhkrut
1 spl siirupit

Tee nii:

1. Tükelda toatemperatuuril või ja mandlimass kaussi. Lisa suhkrud ja vahusta. Lisa munad endiselt vahustades. Vala sekka jahu koos sellesse eelnevalt segatud küpsetuspulbriga. Sega ja pane tainas 20 minutiks külmikusse.

2. Rulli tainast (suhkruga üle puistatud alusel) kaks küpsetusvormi suurust ruutu. Pane üks neist koogipõhjaks.

3. Eemalda õunasüdamikud. Lõika õunad pooleks ja lao koogipõhjale. Puista õuntele kaneelisuhkrut ja nirista peale siirupit. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

4. Laota teine tainapool kaaneks peale, torka kahvliga õhuaugud sisse, soovi korral määri kanamunaga. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 20 minutit. Serveeri jäätise või vanillikastmega.

Artikli märksõnad