Õunakook suus sulava beseekattega
kodus.ee

Õunakookidest ei saa õunahooajal iial küllalt. 

Õunakook beseekattega. | Shutterstock

TAINAS

100 g võid
1 muna
2 munakollast
2 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS

400 g hapukaid õunu
1 sl sidrunimahla
2 tl riivitud sidrunikoort
2 tl vanillsuhkrut

BESEE

2 munavalget
¾ dl suhkrut
½ dl mandlilaaste
 

• Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta muna, munakollased ja suhkur. Sega omavahel kuivained. Sega jahu ja sulavõi munavahu hulka.

• Kalla tainas ettevalmistatud pirukavormi.

• Pese, vajadusel koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Maitsesta sidrunimahla, riivitud sidrunikoore ja vanillsuhkruga.

• Laota õunaviilud tainale ja vajuta sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

• Valmista besee. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa vahustades suhkur. Jätka vahustamist, kuni vaht läigib.

• Laota munavalgevaht piruka peale. Puista üle mandlilaastudega.

• Jätka 12–15 minutit küpsetamist.

• Paku soojalt koos vanillijäätisega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid