Piparkoogitainas

kodus.ee
Klassikalised piparkoogid on õhukesed ja hästi krõbedad. | Shutterstock

Mida lähemale jõuavad jõulud, seda nobedamalt hakkavad maiasmokad piparkooke meisterdama.

Valmissaanud tainast peab laskma ööpäeva seista, sest jahu tahab paisuda. Pealegi on jahedam tainas paremini töödeldav. Klassikalised piparkoogid on õhukesed ja hästi krõbedad.
 

Piparkoogitainas

 

4 dl suhkrut

2 dl vett

250 g võid

Vürtsid:

2,5 tl kaneeli

4–5 tera vürtsi

4 nelki

⅓ tl jahvatatud ingverit

¼ tl muskaati

⅓ tl kardemoni

600 g jahu

1 tl soodat

 

Keeda ⅔ suhkrust tume siirup või kasuta valmissiirupit.

Lisa vesi ja ülejäänud suhkur.

Seejärel puista sisse jahvatatud maitseained (vürtside osakaalu võib oma maitse järgi muuta).

Kui siirup on veidi jahtunud, lisa või.

Viimasena sega sisse jahu ja küpsetuspulbri segu.

Sõtku tainas ühtlaseks ning jäta külmikusse tahkuma.

Küpseta 180 °C ahjus 8–10 minutit.

Retsept: Märt Metsallik

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid