Pokaalidessert punaste sõstardega

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Suvine magustoit.

12 keelekese küpsist (Savoiardi) või u 18 tavalist kandilist küpsist
300 g punaseid sõstraid
60 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
200 ml vahukoort
200 g toasooja pehmet toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:

ilusaid punaseid sõstraid või lausa kobaraid 

Purusta küpsised peeneks, aga mitte päris pulbriks. Pane 3/4 purust magustoidupokaalide põhja. 

Hõõru 200 g puhastatud sõstardest 60 g suhkruga püreeks, jaota püree pokaalidesse küpsisepuru peale.

Vahusta rõõsk koor toasooja toorjuustu ning vanillisuhkruga kohevaks püreeks. Sega juurde ülejäänud punased sõstrad. Jaota saadud kreem pokaalidesse. 

Kaunista ülejäänud küpsisepuru ja kaunistuseks mõeldud sõstardega.

 

 

Sarnased artiklid