Rikkaliku maitsega roog: tallekoot mokakastmega

kodus.ee
Ukhe liharoog lambalihast. | Shutterstock

Lambaliha on äratuntava rikkaliku maitsega. Hea ja kvaliteetne lambaliha on igal pidulaual hinnatud.

Tallekoot mokakastmega

Neljale 4 kondiga tallekooti (u 400 g/koot)

Valmistusaeg u 4 tundi

Tarvis läheb:

25 g võid

1 suur porgand

kaalikat

juursellerit

1 sibul

4 dl punast veini

1 tl soola

4 dl lihapuljongit

näpuotsatäis jahvatatud musta pipart

mõni rosmariinioks ja tüümiani

 

Mokakaste

3 dl lihaleent

2–3 sl tumedat siirupit

1 pakike (1,8 g) espressopulbrit

25 g võid

1½ sl nisujahu


Tee nii:

1. Eemalda kintsult kelmed ja rasv. Loputa jooksva külma vee all ja kuivata kintsutükid. Kuumuta pannil või ja pruunista liha mõlemalt poolt. Koori ja lõika köögiviljad parajateks tükkideks. 
Pane lihatükid patta. Prae juurviljad pannil kergelt läbi. Tõsta köögiviljad potti lihatükkidele. 
Lase punane vein ja lihapuljong pannil korraks keema ja vala potti. Viimast pane nii palju, et kataks liha ja köögiviljad. Mõne aja pärast lisa maitseained ja ürdid.

2. Lase kintsutükkidel haududa 150-kraadises ahjus umbes 3 tundi või nii kaua, kuni liha on pehme ja luudelt lahti. Tõsta küpsed lihatükid nõrguma ja kurna leem.

3. Keeda leent siirupis 5 minutit ja siis lisa espressopulber. Sega veel või ja jahu omavahel, lisa see leeme sisse ning klopi leem kastmeks.

Sarnased artiklid