Kaheksale
400 g valmis muretainast vm pirukapõhja
Täidis:
3 sl rüpsiõli
100 g sibulat või talisibulat
1 küüslauguküüs
300 g ehk 1 saledam suvikõrvits
250 g karp kirsstomateid
100 g punast paprikat
1 tl paprikapulbrit
soola ja musta pipart
150 g fetajuustu
Peale:
1 dl piima
1 muna
50 g riivitud Emmentali vm juustu
Sulata vajaduse korral pirukatainas ning suru see 22–24 cm läbimõõduga (lahtikäiva) pirukavormi põhja ja külgedele. (Soovi korral eelküpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit).
Haki sibul ja küüslauguküüs. Prae sibul pannil õlis klaasjaks, siis lisa küüslauk ja prae veel minut aega. (Kui kasutad rohelist sibulat, siis võid selle koos küüslauguga pannile panna). Lõika kirsstomatid pooleks. Haki paprika u sentimeetrisuurusteks tükkideks. Lõika suvikõrvits u 1 cm kuubikuteks. Lisa tomatid, paprika ja suvikõrvits pannile ning prae koos sibulatega umbes 5 minutit. Maitsesta köögiviljad u 1 tl soola, u 0,25 tl pipra ja 1 tl paprikaga. Sega hoolega. Kalla köögiviljasegu pirukapõhjale. Murenda peale fetajuust. Klopi piim ja muna kahvli abil omavahel, kalla täidisele. Puista peale riivitud juust. Suru kahvli abil kõik kergelt kokku.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 20–30 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.