Sibula-cheddarjuustupirukas

Kodu&Aed
Juustune sibulaprukas. | Kodu&Aed arhiiv

Sibulapirukas läheb alati loosi ja seda on ka lihtne valmistada. Aiapidajatel on sibulad alati käepärast võtta.

PÕHI

3 dl külma vett
10 g pärmi
1 tl soola
1 tl suhkrut
2 sl oliiviõli
4 dl speltajahu
2 ½ dl nisujahu

TÄIDIS

4 punast sibulat
4 valget sibulat
2 sl oliiviõli
1 sl võid
2 sl vedelat mett
1 tl soola
1 tl köömneid
1 ½ valget basamiveiniäädikat
3 sl värsket tüümiani (hakitud)

KATTEKS

oliiviõli
100 g riivitud cheddarjuustu
värsket tüümiani


*  Valmista põhi. Lahusta murendatud pärm jahedas vees. Lisa sool, suhkur ja õli. Lisa kogu aeg segades vähehaaval juurde jahu. Sõtku tainast kuni see on sitke ja tuleb kausi servast lahti.. Lase kerkida umbes tund. Valmista sel ajal täidis.

• Koori ja lõika sibulad õhukesteks rõngasteks. Prae sibulad või-õli segus klaasjaks, umbes 10 minutit.

• Lisa mesi, sool, köömned ja äädikas. Hauta veidi. Maitsesta tüümianiga. Kontrolli maitset.

• Kummuta taigen jahuga kaetud alusele, jaga kaheks ning rulli õhumullid välja.

• Pane õhukeseks rullitud tainas kahele küpsetuspaberiga kaetud pannile.

• Jaga sibulatäidis ühtlaselt põhjadele. Tilguta peale veidiõli. Raputa viimaks kattle riivjuustu.

• Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Kontrolli, et servad ära ei kõrbeks.

• Puista enne serveerimist peale tüümiani.

Sarnased artiklid