NB! Väga mugav on kasutada VIČI uudistoodet, õlivaba õrnsoolaheeringat. Kui sul on mõni muu heeringas, siis nõruta see esmalt soolveest või õlist.
400 g õrnsoolaheeringat (netokaal)
1 dl värskeid või külmutatud musti sõstraid
1 viilutatud punane sibul
2 sl kontsentreeritud mustasõstrajooki või kanget kodust sõstramahla
150 ml vett
85 g suhkrut
1 loorberileht
5-6 vürtspipratera
2 tähtaniisi (soovi korral)
1 sl 30% äädikat
Pane vesi, suhkur, loorberileht, vürtspipar ja tähtaniis väiksesse potti ja kuumuta keskmisel tulel, kuni suhkur on sulanud. Lisa äädikas, tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Lõika heeringas ampsusuurusteks tükkideks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Laota heeringatükid, sibulaviilud ja mustad sõstrad kihiti klaas- või keraamilisse purki.
Sega mahlakontsentraat jahtunud marinaadi sisse ning kalla segu purki heeringa peale. Lase vähemalt 1–2 päeva külmkapis maitsestuda.