Suvemaitseline maasika-nektariinimoos

kodus.ee
Shutterstock

Maasikamoos põnevamal moel. 

500 g maasikaid

500 g nektariine

3 spl vett

500 g moosisuhkrut

1 sidruni mahl ja riivitud koor

näpuotsatäis vaniljesuhkrut

 

Puhasta ja tükelda maasikad potti. Loputa nektariinid, poolita ja eemalda kivid ning tükelda potti. Lisa vesi ja keeda umbes 10 minutit. Ühtlase koostisega moosi saamiseks püreesta segu enne suhkru lisamist.

Lisa suhkur, pestud ja riivitud sidrunikoor ja -mahl ning sega. Keeda aeg-ajalt segades 10 minutit. Riisu vaht!

Maitsesta moos vaniljesuhkruga. Pane eelnevalt pestud ja kuumutatud purkidesse, sulge kohe õhukindlalt ja lase jahtuda. Hoia jahedas!

 

Põnevaid hoidiste retsepte leiad raamatust "Hullult hõrgud hoidised".

 

Ühinenud Ajakirjad
Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid