Taimne Teisipäev | Krõbeda tekstuuriga kikerherneomlett

Taimne Teisipäev
Kikerherneomlett. | Taimne Teisipäev

Kikerherneomletil on fänne üle kogu maailma, sest selle krõbe tekstuur ja mõnus maitse ei jäta kedagi külmaks. Kikerhernejahu, mida retseptis kasutatakse muna asemel, on ühtlasi väga valgurikas. Seetõttu on see ülimalt maitsev, aga ka väga tervislik roog!

Valmimisaeg: 15 minutit
Kogus: üks ülepanniomlett või kaks väiksemat

Vaja läheb:

1 sibul
Pool paprikat
3-4 tk päikesekuivatatud tomatit
3 spl kikerhernejahu
15 spl vett
Maitseks: soola, pipart, basiilikut

Valmistamine:

Haki sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid ja prae pannil pehmeks. Samal ajal saad valmis segada omletitaigna. Sega jahu ja maitseained omavahel kokku. Lisa vesi ja sega hoolega läbi. Lisa taignasse pannil praetud sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid ja sega tainas läbi. Võid lisada tükeldatud peterselli või rohelist sibulat. Tainas peaks jääma tihkem/paksem.

Vala tainas pannile ja aja lusikaga laiali. Prae mõlemalt poolt umbes 5-6 minutit. Kui teed ülepanni-omletti, võid kergemaks ümberkeeramiseks selle pannilabidaga keskelt pooleks teha.

Mõned nipid, mida silmas pidada:

* omlett eeldab väga head panni

* tainas peab olema paksema pannkoogitaigna sarnane ega tohi olla vedel

* kikerhernejahu müüakse ökopoodides, nt Biomarketis, Mahemarketis ja Piprapoes, kuid selle asemel saab edukalt kasutada ka hernejahu, mis on tunduvalt soodsam ja saadaval enamike kaupluste jahuletis.

* maitsepärmihelbed on suurepärane toode, mida lisada omletitaignasse või raputada toidu peale. Toidule annab maitsepärm pähklise-juustuse meki (saadaval nt Prismades, Kaubamajas, Solarises jm).

* kikerherneomleti maitset saab muuta väga kerge vaevaga – lisamiseks sobivad seeneviilud, brokolitükid vms.