Taimne Teisipäev: tomatirisoto

Taimne Teisipäev
Tomatirisoto. | Taimne Teisipäev

Risoto on üks tänuväärne roog. Seda saab kerge vaevaga timmida just endale sobivaks – olgu see siis tomatises või valges kastmes, olgu lisandiks palju erinevaid köögi- ja kaunvilju või vastupidi, vaid paar üksikut. Ikka maitseb hea!

Valmimisaeg: 55 minutit
Kogus: 3-4 inimesele

Vaja läheb:

2 spl õli
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 tass risotoriisi (ka muu riis ajab asja ära)
500 ml purustatud tomateid või pastakastet
2 tassi köögiviljapuljongit
150 g beebispinatit
1 tl ürte enda valikul (nt tüümian või ürdisegu)
1 tl suhkrut
1 tl soola

Soovi korral: 2 spl maitsepärmi, seedermänniseemneid (võib ka muid seemneid kasutada). Suurepäraselt sobivad risotosse šampinjonid - need võiks enne kergelt läbi praadida.

Valmistamine:

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Haki sibul ja küüslauk ning prae neid kuumal pannil õlis pidevalt segades umbes 5 minutit. Seejärel lisa pannile riis ja pastakaste või purustatud tomatid, sega ja küpseta segu veel 5 minutit. Lisa pannile ka puljong ja maitseained, sega pidevalt, kuni segu hakkab keema. Kalla segu pannilt ahjupotti ja kata kaanega (sobib ka foolium). Aseta pott 30 minutiks ahju.

Seejärel võta toit ahjust välja, sega sisse spinat ja soovi korral raputa toidule maitsepärmi ning seedermänniseemneid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid