Tiramisu rabarberiga
Kodu&Aed
Kodu&Aed arhiiv

Klassikalise tiramisu valmistamiseks kasutatakse just pikki savoiardi küpsiseid, kuid võib kasutada ka mingeid teisi küpsiseid. Või siis panna vahele hapukat moosi, nagu siin on tehtud.

12 tükki

300 g Gulloni ladyfinger (tiramisu) küpsiseid

2 dl kanget kohvi

2 sl Vana Tallinna (soovi korral)

400 g tükeldatud rabarberit

1 dl vett

3 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

400 g mascarpone toorjuustu

2 dl vahukoort

PEALE:

Kakaopulbrit

 

Valmista kõigepealt rabarberikeedis. Keeda rabarberitükke, vett ja suhkrut, kuni rabarber on pehme. Jahuta. Rabarberikeedise võib valmis teha eelmisel päeval.

Sega Vana Tallinna liköör kohviga. Vahusta koor ja mascarpone suhkru ja vanillisuhkruga.

Kasta küpsised kohvi sisse ja lao vaagnale aluminekiht.

Määri peale rabarberikeedist ja kreemi. Seejärel lao teine kiht küpsiseid, määri peale rabarberikeedist. Pane ülejäänud kreem kilekotti, lõika nurk ära ja vajuta kreem koogile. Sõelu peale kakaopulbrit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid