Tofut saab valmistada maitsvalt. Retseptid: krõbe tofu ja herne-mündisupp
Taimne Teisipäev
Krõbe tofu. | Taimne Teisipäev

Üks populaarne, lihtne ja imemaitsev roog on krõbe tofu. See on suurepärane lisand salatile, wokiroale, hautisele või muule lemmiktoidule!

Tofu on sojaubadest valmistatud valgurikas toiduaine, mida on Aasias toiduvalmistamisel juba aastatuhandeid kasutatud. Kahjuks on paljud inimesed kokku puutunud vaid maitsestamata ja küpsetamata tofuga, mistõttu on sel toidul põhjendamatult halb maine. Tegelikult on tofuga suuresti nagu lihagagi – sel endal sisuliselt puudub maitse ja kõik sõltub sellest, kuidas tofut valmistada!

KASUTEGURID

* Tofu on pungil valku ning B-grupi vitamiine. Seetõttu on see hea viis aeg-ajalt liha taimse valguallikaga asendada!

* Tofu on kergesti seeditav ning alandab kolesteroolitaset, mistõttu väheneb ka südamehaigustesse haigestumise risk. ️

* Tofu on suurepärane aminohapete, raua, magneesiumi, tsingi ja mineraalainete (mangaan, seleen, fosfor) allikas.

100 grammis tofus on ca 70 kalorit, 1.5 g süsivesikuid, 3.5 g rasva, 8.2 g valku ning 0.9 g kiudaineid.

 

KRÕBE TOFU

Valmimisaeg: 30 minutit

Kogus: kahele

Vaja läheb:

400 g kõva tofut

soola

meelepäraseid maitseaineid (nt must pipar, tšillipulber, küüslaugupulber)

oliiviõli praadimiseks

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Tofust liigse niiskuse eemaldamiseks mässi see hästi imava rätiku sisse ja aseta 5 minutiks sellele peale raskem ese.

Lõika tofu väikesteks kuubikuteks. Pane kuubikud kaussi ja maitsesta soola ning meelepäraste maitseainetega. Maitseained võid valida ka sõltuvalt roast, millele krõbedat tofut lisada tahad: kui lisad tofu näiteks karrile, kasuta karrimaitseainet.

Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa pannile maitsestatud tofu ja prae 5 minutit aeg-ajalt segades, kuni tofutükkide kõik küljed on kergelt pruunikad.

Aseta tofutükid ahjuvormi ja küpseta u 15 minutit, kuni tofu on muutunud krõbedaks.

Naudi krõbedat tofut eraldiseisva ampsuna või lisa oma lemmikroale!

tt_herne-mundisupp_05.03.2019.jpg

Herne-mündisupp.
Taimne Teisipäev

HERNE-MÜNDISUPP

Valmimisaeg: 40 minutit

Kogus: neljale

Hernesupp uues kuues - kes oleks arvanud, et rohelised herned ja värskendav münt on niivõrd imeline maitsekooslus? Lisaks on see supp kreemine, mahe ja väga lihtsalt valmiv!

Vaja läheb:

1 sl neitsioliiviõli + lisa serverveerimiseks

25 g margariini

1 keskmine punane sibul, kooritud ja peeneks hakitud

1 küüslauguküüs, hakitud

750 g herneid, sobivad nii külmutatud kui värsked

1 l aedviljapuljongit

75 g mündilehti, hakitud

Maitseks meresoola, jahvatatud musta pipart

Serveerimiseks leiba (rösti krõbedaks)

Valmistamine:

Kuumuta õli ja margariin madalal tulel suures potis. Lisa hakitud sibul ja küpseta tasasel tulel 10 minutit või kuni sibul on pehme, kuid mitte pruunistunud. Sega pidevalt, et sibul ei kõrbeks. Lisa küüslauk ja küpseta veel 3 minutit, jällegi segades.

Lisa ¾ värsketest või külmutatud hernestest, hakitud mündilehed ja ¾ aedviljapuljongist. Kata pott kaanega ning keeda keskmisel tulel 10 minutit.

Kui keedetud, püreesta supp köögikombainis või saumikseriga, et tekiks paks püree. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ülejäänud herned ning puljong. Keeda veel 5 minutit, kindlustamaks, et lisatud herned oleks küpsenud.

Nirista peale veidi neitsioliiviõli.

Serveeri kohe koos sooja ning krõbeda leivaviiluga!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid