Väikesed verivorstipirukad
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Viineripirukaid armastavad kõik, eriti lapsed. Jõulude ajal paku miniverivorstikestega pirukaid – maitsevad sama hästi, ausalt! 

Meie kasutasime võiga pärmi-lehttainast ning Maksi & Mooritsa toorsuitsupeekoniga miniverivorstikesi. 

külmutatud pärmi-lehttainast

kanget sinepit

väikseid verivorstikesi

määrimiseks muna

soovi korral köömneid või seesamiseemneid

 

Tõsta pärmi-lehttainas varakult külmkappi või toasooja sulama. Rulli kergelt jahusel laual veidi õhemaks. Pintselda kergelt sinepiga, siis laota peale väikesed verivorstid. Valmista viineripirukate põhimõttel: iga vorsti ümber veidi tainast, „õmblus” näpista tugevasti kinni. 

Aseta pirukad ahjuplaadile, „õmblus” allpool. Pintselda pealt munaga, soovi korral puista peale veidi köömneid või seesamiseemneid.

Küpseta 220-kraadise ahju keskosas umbes 10–15 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldpruunid. 

Soovi korral võid pirukad enne söömist otsapidi pohlamoosi sisse kasta. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid