Imeline õunastruudel

Kodutohter
Shutterstock

Filotainast saab imeliselt krõbeda õunastruudli.

6 filotainalehte

150 g sulatatud võid

6 õuna

0,5-1 dl suhkrut (oleneb õunte magususest)

1 dl rosinaid

1 sl kaneeli

1 dl kookoshelbeid

poole sidruni mahl ja riivitud koor


 

Peale

tuhksuhkrut


 

Toorjuustuvaht kardemoniga

200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl tuhksuhkrut

poole sidruni mahl ja riivitud koor

1 sl purustatud kardemoni


 

Pane rosinad tilga veega pehmenema. Koori õunad ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Pritsi üle sidrunimahlaga ja maitsesta suhkru, kaneeli ja riivitud sidrunikoorega. Sega hulka rosinad ja kookoshelbed.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda kergelt sulavõiga. Pintselda filotainalehti ükshaaval sulavõiga ja tõsta küpsetuspaadile. Laota õunatäidis ühtlaselt tainale.

Keera tainas küpsetuspaberi abil rulli ja pintselda pealt sulavõiga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni struudel on pealt kuldpruun. Puista peale tuhksuhkrut.

Vahusta toorjuust, tuhksuhkur, kardemon, sidrunimahl ja riivitud koor köögikombainis ja tõsta igale struudlitükile lusikatäis vahtu.

Sarnased artiklid