Klassikaliste kevadekuulutajatest sibullillede kõrvale on kerkinud trendikad laugud, kes peavad igas aias olema. Nende looduslikke liike on maailmas üle 1000 ning kõik nad pole sugugi vaid violetsed ja kõrged.
Tulbid jõudsid Euroopasse 16.
Kuigi meie köögiviljaaedades kasvatatakse väga sageli porru- ja küüslauku ning aina rohkem ka looduslikke karu- ja murulauku, on kõige tuntumad toidulaugud ikkagi harilik sibul ja talisibul.
Harilik sibul (Allium cepa) ehk söögisibul on tuntud ainult ku
Porru meeldiv mahe maitse lööb kõige paremini välja toorelt süües – tervislikum pealegi.
Porrulauku saab kasutada salatites, võileivakattes, pirukatäidises, suppides, köögiviljahautistes, liha-kalatoitudes ja kastmetes, aga ka marineerimisel ja toorsala
Igal taimeliigil on välja kujunenud optimaalne kasvusügavus ning seda peab sibula mahapanekul arvestama. Vaid siis tunnevad taimed end hästi ja õitsevad aastaid.