Naeris kasvab kiiresti: varane külvaja saab magusaid ja mahlaseid juurvilju süüa juba juuli algul.
Naeris (Brassica rapa subsp. rapa) oli armastatud köögivili juba vanade kreeklaste ja roomlaste söögilaual.
Naeratamine ja naer on imeravim paljude hingeliste ning füüsiliste hädade vastu. Naeru tervendavat mõju kasutatakse ka haiglates, ravides väga raskelt haigeid.
Siin on naerid maitsestatud valge misopastaga (Kyotost pärit shiro miso ehk kome miso on tehtud riisist, odrast ja sojaubadest.) Valge miso on kõige populaarsem: see on maheda ja veidi pähklit meenutava magusa maitsega.
Miso on Jaapanist pärit fermentee
Naerata! Kui naeratad, tekib ajus heaolu ühendeid, nagu näiteks dopamiini.
Kirjuta igal õhtul enne magama minemist üles vähemal kolm asja, mis täna hästi läksid ja rõõmu tegid.
Turguta oma igapäevaelu ja suhet: anname neli head soovitust, mida toredat ja romantilist koos partneriga iga päev kodus teha.
Sööge koos
Ühised söögikorrad muutuvad läänemaailma peredes aina haruldasemaks - ent siiski tuleks päevas leida aega vähemalt
Moesõna detox ehk organismi puhastamine kõikvõimalikest meile kasututest (ja tihti ka kahjulikest) jääkidest on aina rohkem päevakorras. Mõned lihtsad nipid aitavad igapäevaelus organismi toimimist paremaks muuta.
1.
Hiina lehtnaeris ehk hiina kapsas ehk paksoi sobib nii külmadesse kui ka kuumadesse roogadesse.
4 väiksemat paksoid
4 sl oliiviõli
4 sl seesamiõli
3 sl sojakastet
1–2 sl pruuni suhkrut või 2 sl Indoneesia magusat sojakastet ketjap manis
1 sl seesamiseem
Kolme lapse ema, tantsutreener Monika Tuvi (40) on tõeline rõõmupall. Energiat ammutab ta mõnusast muusikast, tantsust ja toredatest inimestest ning kiirgab seda pakatavat rõõmsameelsust lahkesti edasi teistelegi.
Monika tantsijakarjäär algas 1998.