Maitsva toidu valmistamiseks potte ja panne valides tuleks pöörata tähelepanu ka materjalile. Millal tuleks seejuures eelistada just roostevaba terast?
Uue poti valikul tasub teada, kuidas ja milleks seda kasutatakse.
Hea pann vajab õiget sissetöötamist ja muidugi ka õiget kasutamist. Siis ei jää toit pannile kinni ning köögitarvik kestab pikka aega.
Toidu valmistamisel on mängus keemilised protsessid toidu ja metalli vahel.
Vanaemade tarkusest ei saa üle ega ümber: teinekord aitavad lihtsad nipid paremini kui kallid puhastusvahendid.
Määrdunud käed puhtaks
Tindiplekised või muul moel tugevasti määrduinud sõrmed tasuks sisse hõõruda toiduõli ja suhkru seguga - see isetehtud
Pann kestab ja teenib hästi siis, kui sellega õigesti ringi käia. Mida tohib ja mida tuleb kindlasti vältida.
1. Ära pese panni kunagi nõudepesuvahendiga ega nõudepesumasinas. Kasuta panni pesemiseks sooja voolavat vett, sellest piisab.
Moodsad ahjud ja pliidiplaadid ei vali ise üksnes küpsetusprogrammi ja sobilikku temperatuuri, vaid on ka hõlpsasti hooldatavad ning mugavalt isepuhastuvad.
Kui on tänapäevane pliit ja ahi, siis tunneb vähestegi oskustega kokkaja end mõnusamalt, olles k
Katsetanud erinevaid, ent leidnud endale meelepärase, tõhusalt toimiva ja mitmeotstarbelise loodusliku puhastusvahendi, muutub kodu suurpuhastus hõlpsamaks, säästes aega ja vaeva.
Enne jõule on kombeks kodu tavapärasest põhjalikumalt kraamida.