Lõunasöögijärgne unisus on sage nähe ja ehkki teadlastel on erinevad teaooriad, millest see võib tingitud olla, ollakse ühel nõul, et tegu on mingil määral normaalse bioloogilise nähtusega.
Ütles ju vanarahvaski, et pärast sööki tuleb leiba luusse lasta
Seened on mõnus vaheldus toidulaual nii suvel, sügisel, kui ka talvel.
Et seentest ka tervisele kasu tõuseks, võiks neid süüa üsna tihti.
Eestis kasvab umbes 5000 liiki seeni, neist 300 on söödavad; ohtlikke seeni on 15 liiki, mis ei kaota mürgisust ka
Nii ja naa. Hommikusöök on sama oluline kui teised päeva toidukorrad.
Hea hommikusöök annab sulle jõudu ja jaksu päeva alustamiseks ning seda ei tohiks ilma jääda.Tasakaalustatud hommikusöök sisaldab süsivesikute, rasvade ja valkude allikat.
Soovitatav päevane valgukogus sõltub inimesest ja tema eesmärkidest.
Üldiselt soovitatakse süüa vähemalt 1,1–1,3 grammi valku kehakaalu kilogrammi kohta.
Luustiku hoiab tugevana mitmekülgne toiduvalik, mis sisaldab kaltsiumi, D-vitamiini ja piisavalt valku.
Tegelikult on luudele hea tavaline tervislik toiduvalik, kuid peab võtma arvesse, et igapäevases toidus oleks piisavalt D- ja C-vitamiini.
Kala niigi kõrge hind on kerkinud lakke, ent kõhule ja kogu organismile on see mereelanik kasulik sellegipoolest. Siiski on lootus, et kala hind läheb peagi rahakotisõbralikumaks.
Sobiv on selline toitainetihedus, millega saame kätte kõik vajalikud toitained: valgud, rasvad, süsivesikud, vitamiinid ja mineraalained.
Energiatihedus on energia ehk kalorite sisaldus teatud toidu kaalus.
On levinud arvamus, et kui suguvõsas on tüsedavõitu inimesed, siis pole sellest ka endal pääsu.
Inimene on keerukas rakkude mosaiik. Igaühes meist on erinevaid rakke, mis kõik on isesuguse ehitusega ja täidavad täiesti erisuguseid ülesandeid.