Käes on see aeg aastast, mil oodatud ja armastatud vastlakuklid täidavad kõik poed ja kohvikud. Kuklid saavad uue ilme, kui küpsetada need hotdogi-saia kujulised.
Kuna vastlakuklid on kohvikutes üsna kallid, võib neid vabalt ise küpsetada.
10 tükki
3 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl jahvatatud kardemoni
8 dl nisjahu
100 g võid
1 muna määrimiseks
Täidis
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl va
Vastlapäeval laseme pika liu ja saame põsed värskes õhus toredalt punaseks. Et kodus pärast tervislikul lainel jätkata, võib südamerahus maiustada tatrajahu-porgandi vastlakuklitega.
Vastlakuklid kutsuvad meid ostma juba pikemat aega.
Peale traditsiooniliste ubade-herneste on vastlapäeval eriti tervislik süüa läätsetoite ning teha vastlakuklid mitte vahukoore, vaid näiteks toorjuustu ja marjadega.
Vastlapäeval süüakse vana kombe kohaselt seitse korda päevas.