Tänasel linnamaasturite ajastul tundub uskumatu, et veel mitte väga ammu valitses seisukoht, et maastur kuulub maastikule ning teedel-tänavatel sõidetakse hoopis teiste autodega.
Erilised tumepunase viljalihaga ja veidi vaarikamaitselised veriapelsinid on hurmavad.
Veriapelsine on selles mahlases keeksis kasutatud mitmel moel: lisatud tainale riivitud koort ja värskelt pressitud mahla, keedetud mahlast immutussiirupit ja hõõrut
Aastasadu on Eesti üht menukamat jõulutoitu verivorsti tehtud pea igas kodus. Õnneks leidub tänapäevalgi seda traditsiooni jätkavaid tragisid perenaisi.
Miks on paks veri ohtlik ja kas veri muutub paksemaks ka vedelikupuudusest? Vastab südamearst Arvo Mesikepp.
Veri on eluks ülivajalik vedelik ja erakordselt keerulise koostisega.
Ingver on Kagu- ja Lõuna-Aasiast pärit vürtsi- ja ravimtaim. Kõige tervislikum on toores juurikas. Loomulikult saab ingverit tervise huvides ära kasutada ka toidus, eriti värskelt.
1.
Kõige tähtsam veregrupisüsteem on AB0, mille puhul võib veri olla kas A-, B-, 0- või AB-grupist.
Selle määravad ära kaks antigeeni, mis paiknevad vere punalibledel: A-veregrupp – punalibledel on ainult A-antigeen; B-veregrupp – punalibledel on ainult B-