Põnev sügisene vormiroog sobib hästi ka gluteenivaba ja LCHF-toitumise korral.
Neljale- viiele
Tarvis läheb:
1 keegelkõrvits (u 700–800 g)1 peenelt hakitud küüslauguküüs2 sl sulavõid või õli450 g itaaliapäraseid toorvorste75–100 g riivitud Parmesani võ
Lihtne argipäeva õhtusöök, kus aega võtab ainult küpsemine.
4 portsjonit
400 g külmutatud brokolit
5 muna
150 g singiviile
1 paprika
pool mugulsibulat
150 g riivjuustu
musta pipart
punet
Määri ahjuvorm või või õliga. Pane põhja külmunud brokoli.
Kauaoodatud, kuid alati üllatava suvikõrvitsauputusega aitab võidelda suviselt kerge, kuid toitev suvikõrvitsa-riisivormiroog. Kui vormi peaks üle jääma, maitseb see hästi ka jahtunult, samuti sobib see ruutudeks lõigatuna suupistelauale.
Erinevalt tava
Looduse imed on piiritud – eriti kui inimene aretustööga natuke kaasa on aidanud. Selgub, et spagette saab ka otse köögiviljapeenralt!
Spagettkõrvits (Cucurbita pepo subsp. pepo) kuulub meile nii tuttava hariliku kõrvitsa perekonda.
Mahlakas magus vormiroog.
500 g puhastatud tikreid
85 g suhkrut
175 g nisujahu
75 g Demerara suhkrut
85 g külma soolast võid
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega keskmise suurusega ahjuvormi põhjas puhastatud tikrid ja suhkur, lisa 2 sl vett.
Purusegu jaoks
Üks tuntumaid Rootsi rahvusroogi – Janssons frestelse. See kreemjas kartulivormiroog on väidetavalt saanud nime Rootsi ooperilaulja Pelle Janzoni järgi. Retsept ilmus rootsi keeles esmakordselt 1940.