4 külmapoissi. Valmista ise supermaitsvad kodused jäätised

kodus.ee
Vanillijäätis Nutellaga. | Shutterstock

Kui päike kesksuvel kõrvetab, siis on hea, kui sügavkülmas ootab jäätis. Järgnevalt  leiad neli lihtsat retsepti koduseks jäätiseteoks. Limpsi ja naudi!

Vanillijäätis Nutellaga

125 g suhkrut
½ dl vett
6 munakollast
1 vanillikaun
5 dl vahukoort
6 sl Nutellat
8 pulgajäätise vormi
100 g tumedat šokolaadi
100 g purustatud sarapuupähkleid

Kuumuta vett suhkruga niikaua, kuni siirup hakkab mullitama, kuid ei muuda veel värvi. Jahuta.
Sega vanilliseemned munakollaste hulka.
Sega munakollased siirupiga. Vahusta segu ja sega see Nutella hulka.
Kalla segu sügavkülmakotti. Suru kokku ja lõika koti ühte nurka auk.
Pigista segu jäätisevormidesse. Jälgi, et vormid oleksid ääreni täis. Pane vormide keskele jäätisepulgad ja aseta 4–6 tunniks sügavkülma.

Sulata šokolaad kuumaveevannis. Võta jäätised sügavkülmast ja lase 8–10 minutit seista, seejärel kalla need vormidest välja. Kasta jäätised kiiresti sulašokolaadi sisse ja puista üle pähklipuruga. Pane jäätised küpsetuspaberiga kaetud kandikule ja tõsta sügavkülma tagasi.
Tunni aja pärast võib sööma hakata!

shutterstock_1077131576.jpg

Mustasõstrašerbett.
Shutterstock

Mustasõstrašerbett

200 g suhkrut
3 piparmündioksa
600 g mustsõstraid
1 sl vedelat glükoosi
2 laimi
1 sl mustasõstralikööri

Lase 2 dl vett koos suhkru ja piparmündiga keema. Kui suhkur on sulanud, keera kuumus maha ja lase siirupil jahtuda. Eemalda piparmündioksad.
Lisa siirupile mustsõstrad ja glükoos ning keeda 5 min või kuni marjad on pehmed.
Püreesta mustsõstrad ning kurna püree läbi sõela, et eemaldada kestad ja seemned. Lisa kurnatud püreele mustasõstraliköör ja laimimahl.
Külmuta segu jäätisemasinas, kuni see on kreemjas. Tõsta see siis plastmasskarpi ja pane sügavkülma.
Võta jäätis sügavkülmast välja 10 min enne serveerimist.
 

Kiire marjajäätis

1 pakk (200 g) erinevaid külmutatud marju
½ l vahukoort
2 sl tuhksuhkrut

Püreesta külmutatud marjad koos tuhksuhkru ja vahukoorega, kuni segu saavutab jäätise konsistentsi. Paku desserti pikkadest klaasidest koos šokolaadisigaritega.

 

Karamellijäätis

6 dl vahukoort
1 konservipurk kondenspiima
 

Keeda kondenspiim karamelliks. Pane kinnine konservipurk potti ja lisa niipalju vett, et see kataks purgi üleni. Keeda 3 tundi.
Jahuta purk. Vahusta koor ja sega jahutatud karamell selle hulka. Kalla segu sügavkülmakarpi ning pane külmikusse.
Võta jäätis külmikust välja pool tundi enne serveerimist. Tee jäätisest pallikesed ja serveeri neid vahvlitorudes.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid