Maailmas on rahvaid, kelle jaoks on nende õitsemise aeg väga eriline ja püha. Nii on näiteks Jaapanis aretatud palju sorte-vorme, mida hinnatakse kõrgelt ainuüksi nende imeilusate õite pärast.
Eestlane hindab aga kirsipuud ikka rohkem maistel kaalutlustel – tänu isuäratava välimusega maitsvatele viljadele. On inimesi, kes tunnistavad, et maguskirsse võib süüa lõpmatuseni, aga isu ikka otsa ei saa. Samuti on nad kõrge toiteväärtusega. 100 g kirsse annab umbes 55 kilokalorit energiat. Eestis kasvatatavad maguskirsid sisaldavad sordist ja aastast olenevalt 5,1–13,6% suhkruid ja 6–26 mg C-vitamiini 100 g toorkaalu kohta. Peale selle leidub tumeda viljalihaga kirssides antotsüaane, mis kaitsevad organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus