Tarvis läheb:
1 sibul peeneks hakitult
1 sellerivars peeneks hakitult
2 küüslauguküünt peeneks riivitult
oliiviõli
50 g suitsutatud sealiha (peekonit või põske) kuubikuteks lõigatult
400 g hakkliha
1 tl viiepiprasegu
1 tl tšillihelbeid (võib ka ära jätta)
100 riivitud juustu
3 dl vett
16-17 cannelloni pasta toru (näiteks Barilla toode)
Kaste:
2 dl 35% rõõska koort
400 g kooritud konservtomateid
100 g riivitud juustu
2 tl kuivatatud pitsamaitseainet (ürdisegu: basiilik, pune ja majoraan)
100 ml vett
soola, pipart
Siin retseptis toodud täidise ja kastme kogused piisavad 16-17 pastatoru jaoks. Mõõda enne kokkama asumist oma ahjuvorm pastatorudega üle ja vajadusel suurenda või vähenda retsepti koguseid. Oluline on, et vormi ei jääks palju tühja ruumi, sest pastatorud peavad küpsemise ajal vedeliku sees olema.
Vala pannile tubli sorts oliiviõli, lisa hakitud sibul ja varsseller. Kuumuta madalal kuumusel umbes 10 min, ära pruunista. Sega hulka küüslauk, kuumuta 1 minut ja tõsta panni sisu potti.
Tõsta kuumust ja pruunista samal pannil suitsuliha ja hakkliha. Maitsesta soola, viiepiprasegu ja tšillihelvestega. Tõsta segu potti kuumutatud sibula-selleri-küüslaugusegu juurde.
Lisa potti vesi ja riivitud juust, kuumuta keemiseni ja jäta kaane alla tõmbama ja jahtuma.
Määri ahjuvorm oliiviõliga. Täida (keetmata) pastatorud teelusika abil hakklihamassiga ja aseta vormi.
Sega kastmeained ühtlaseks massiks ja vala pastatorudele. Pastatorud peavad u ¾ ulatuses kastme sees olema, vajadusel lisa vormi vett.
Küpseta 220° pöördõhuga ahjus 20-25 min. Võta roog ahjust välja ja lase enne serveerimist umbes 15 min tõmmata. Juurde sobib pakkuda värsket salatit ja pehmet saia, millega kogu maitsva kastme kätte saab.
NIPP: Pastatorud võib ka varem ära täita ja kuni 48 tunniks külmkappi küpsetamist ootama panna. Kaste vala pastatorudele vahetult enne küpsetamist.