HOIDISTAMA | Aprikoosi-porgandimarmelaad

kodus.ee
Aprikoosi-porgandimarmelaad. | Kodu&Aed arhiiv

Mõnus maius igaks puhuks.

1 kg aprikoose

1,5 kg suhkrut

3 dl vett

500 g porgandeid

0,5 sidrunit

 

Poolita aprikoosid ja eemalda kivid. Lisa suhkur ja vesi. Lase segul üle öö toatemperatuuril seista.

Pese ja koori porgandid. Viiluta need ja keeda pehmeks, siis suru läbi sõela. Kalla aprikoosi- ja porgandisegu kokku. Kuumuta ning lase tasasel tulel 40 minutit keeda. Sega aeg-ajalt. Kalla kuum marmelaad purkidesse ja sulge õhukindlalt.

 

NIPP

Marmelaadi tarretumise test: pane supilusikatäis marmelaadi külmale taldrikule ja lase siis jahtuda. Tõmba lusikaga marmelaadile joon. Kui see jääb püsima, on maius valmis. Kui marmelaad ei ole purgis paari ööpäeva jooksul tarretunud, keeda see üle ning lisa juurde tarretumist aitavat ainet.

Sarnased artiklid