Hõrk rabarberi-jogurtidessert
Pille Petersoo
Hõrk rabarberi-jogurtidessert. | Juta Kübarsepp

Tore kihiline dessert rabarberikompoti, jogurti ja karamelliseeritud kaerahelvestega.

Kuuele

1 sl võid

0,25 tl kardemoni

0,25 tl kaneeli

2 sl pruuni suhkrut

1 dl kaerahelbeid

400 g rabarberit ja veidi suhkrut

2 dl maitsestamata või vanillijogurtit

 

Sulata või pannil, lisa vürtsid ja sega läbi. Nüüd lisa kaerahelbed ja suhkur ning prae pidevalt segades, kuni kaerahelbed on krõbedad ja aromaatsed. Tõsta pann tulelt ja lase täielikult jahtuda.

Pane tükeldatud rabarberid püree jaoks koos tilga veega potti ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni rabarberitükid on üsna pehmed. Maitsesta suhkruga ja lase jahtuda.

Laota rabarberikompott, karamellistatud kaerahelbed ja jogurt serveerimiseks kihiti magustoidupokaalidesse.

NIPP: Võid magustoidu valmistada ka rabarberimoosiga! 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid