Hurmavad hurmaa-ampsud

Pille Petersoo
Mascarpone-hurmaad. | Juta Kübarsepp

Hurmaa aeg on kätte jõudnud. Sellest magusast puuviljast võib lõputul hulgal hõrke, kuid väga lihtsalt valmivaid suupisteid ja vahepalasid valmistada.

Mascarpone-hurmaad

Põnev soe magustoit.

Neljale

4 kõvemat väikest hurmaad
250 g mascarpone’t
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 sl mandlilaaste või pistaatsiapähkleid

Pese puuviljad ja lõika pikuti pooleks. Uurista teelusikaga seest tühjaks ja haki viljaliha peeneks. Sega mascarpone sisse suhkur, vanillisuhkur ja hurmaa viljaliha. Täida puuviljad saadud seguga, kaunista pistaatsia- või mandlilaastudega.

Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni juust on pehmenenud ja mandlilaastud värvi muutnud. Serveeri soojalt.

hurmaa18_03.jpg

Hurmaa piparkoogiga.
Juta Kübarsepp

Hurmaa piparkoogiga

Jõuluampsud ehk piparkoogid juustu ja hurmaaga sobivad hästi hõõgveini kõrvale. 

pisikesi ümmargusi (Ø 3 cm) piparkooke
head sinihallitusjuustu või kitsepiimajuustu
hurmaad
hakitud röstitud Kreeka pähkleid või pekanipähkleid
soovi korral vedelat mett

Laota piparkoogid vaagnale. Lõika juust viiludeks, aseta piparkookidele. Sellele omakorda hurmaaviil või -sektor, siis pähkel. Peale nirista veidi mett. 

Munavaba ampsu tegemisel kasuta ilma munata valmistatud piparkooke!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid