Mascarpone-hurmaad
Põnev soe magustoit.
Neljale
4 kõvemat väikest hurmaad
250 g mascarpone’t
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 sl mandlilaaste või pistaatsiapähkleid
Pese puuviljad ja lõika pikuti pooleks. Uurista teelusikaga seest tühjaks ja haki viljaliha peeneks. Sega mascarpone sisse suhkur, vanillisuhkur ja hurmaa viljaliha. Täida puuviljad saadud seguga, kaunista pistaatsia- või mandlilaastudega.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni juust on pehmenenud ja mandlilaastud värvi muutnud. Serveeri soojalt.
Hurmaa piparkoogiga
Jõuluampsud ehk piparkoogid juustu ja hurmaaga sobivad hästi hõõgveini kõrvale.
pisikesi ümmargusi (Ø 3 cm) piparkooke
head sinihallitusjuustu või kitsepiimajuustu
hurmaad
hakitud röstitud Kreeka pähkleid või pekanipähkleid
soovi korral vedelat mett
Laota piparkoogid vaagnale. Lõika juust viiludeks, aseta piparkookidele. Sellele omakorda hurmaaviil või -sektor, siis pähkel. Peale nirista veidi mett.
Munavaba ampsu tegemisel kasuta ilma munata valmistatud piparkooke!