Joonas Koppeli soovitus: pidulauale madalküpsetatud lõhe

Tiina Kolk
Kodu & Aed/Jõulud
lõhe,
Tippkokk Joonas Koppeli soovitus pidulauale: madalküpsetatud lõhe | Toomas Tuul

Ajakirja Kodu & Aed erinumbris Jõulud ärgitavad kolm restoranide peakokka – Emmanuel Wille alias Manu, Andrus Rahula ja Joonas Koppel – lähikondsete rõõmustamiseks katsetama uute maitsetega.

Nii Oko kui PajuVilla restorani peakokk Joonas Koppel naudib jõuluõhtul verivorsti ja seapraadi. „Mulle meeldib klassikaline seapraad hapukapsa ja keedetud kartuliga. Söön seda ka suviti praami einelas, kui olen teel Saaremaale või tagasi,” teatab ta. Kui nende suguvõsa jõuluõhtul kokku saab, on laual marineeritud kõrvits ja seened, suitsuliha ja -sink, aga ka lõhe, soolasiig ja kalamari. Traditsioonilist magustoitu neil pole, aga naispere on alati küpsenud mõned koogid ja vanaema teinud kaneelirulle. Advendiajal soovitab Joonas Koppel katsetada uusi retsepte!

Madalküpsetatud lõhe

400 g lõhefileed

6 sl dijoni sinepit

4 sl sojakastet

3 sl mett

tilli

köömneid

40 g võid

Sega kokku mesi, sinep ja soja, lisa hakitud till ning röstitud köömned. Tee lõhe portsioniteks ja sega mee-sinepikastmega läbi. Aseta ahjuplaadile, pane peale võiklotsid. Küpseta ahjus 65 °C juures 25 minutit. „Serveerin seda karulaugu-kartulipudru, erinevate ubade ja kalamarjaga. Kastmeks on mee-sinepi-sojakaste,” jagab kokk näpunäiteid.

Vaata rohkem retsepte ajakirjast Jõulud 2017: osta värske ajakiri poest!

Joonas Koppel
OKO ja Paju Villa peakokk Joonas Koppel | Toomas Tuul

Sarnased artiklid