2 head tomatikastme retsepti

Kodutohter

Tomatid on valmis, mõnusalt mahlased ja punapõsksed! Aga mida sellest rikkalikust saagist võiks veel valmistada? Ajakiri Kodutohter jagab paar head tomatikastme retsepti.

 

Tomatid | Shutterstock

1 dl Hoisin-kastet
1 dl tomatipüreed
1 dl veiniäädikat
2 sl magusat tšillikastet
1 tl värsket ingverit riivituna
1 tl Hiina maitseainesegu

1. Kalla kõik ained paksupõhjalisse potti ja lase keema tõusta.
2. Kui segu keeb, keera pliit tasasele tulele ja aeg-ajalt segades keeda veel 5 minutit, kuni kaste on tume ja paks. 
Kastet saab pisut vähem kui 4 dl.
Sobib hästi vokitoitude ja nuudliroogadega.

500 g tomatit tükeldatuna (seemned välja võetud)
1 salatisibul peenestatuna
½ rohelist paprikat väikeste tükkidena
½ kollast paprikat väikeste tükkidena
2 sl Extra virgin oliiviõli
2 sl punase veini äädikat
3 sl hakitud lehtpeterselli
soola
musta pipart

1. Tõsta kõik ained kaussi ja sega korralikult läbi, maitsesta soola ja pipraga.
2. Kontrolli maitset, vajadusel lisa veiniäädikat või soola.
Retsepti järgi saab umbes 6 dl kastet
Eriti hästi sobib kaste grillitud liha, kanaliha või kala kõrvale.

Loe lisaks ka tomati headest omadustest ja vaata tervislikku salatiretsepti!

Sarnased artiklid