Kartuliröstivorm
kodus.ee
Kartuliröstivorm. | Shutterstock

Kui keedu- või praekartulid on juba ära tüüdanud, siis proovi seda maitsvat soolast vormi. 

2 inimesele

4 (450 g) keskmist kartulit

½ (35 g) sibulat

1 muna

1 sl maitsestamata toorjuustu

soola, pipart

Kaste

100 ml vahukoort

10 g sibulat

1 väike avokaado

murulauku

1 tl sidrunimahla

1tl õli

 

Koori kartul ja riivi jämeda riiviga.

Koori ja tükelda sibul

Lisa nõrutatud riivkartulile tükeldatud sibul ja lahtiklopitud muna ning sega toorjuustuga. Maitsesta soola ja pipraga.

Vala saadud segu kuumale pannile ja suru ühtlaseks koogiks.

Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Valmista kate: koori ja tükelda sibul, prae kuumas õlis.

Koori avokaado ja tükelda kuubikuteks lisa sibulatele koos vahukoorega.

Kuumuta läbi.

Saadud kate vala röstile ja aseta 200-kraadisesse ahju. Küpseta 10 minutit.

Peale võib riputada riivjuustu.

Paku iseseisva toiduna või lisandiks lihatoitude juurde.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid