Kergelt krehvtine oahautis

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kiiresti valmiv ja toitev lihavaba alternatiiv klassikalisele chili con carne’le.

 

Neljale kuni kuuele

2 sl oliiviõli

2 hakitud suurt sibulat

4 hakitud küüslauguküünt

1 sl magusat suitsutatud paprika pulbrit

2–3 tl tšillipulbrit

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

1–2 sl õuna- või veiniäädikat

1 sl pruuni suhkrut

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

2 x 400 g purki konservitud musti ube

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

fetajuustu, hakitud rohelist sibulat, tükeldatud avokaadot, hapukoort

Lisandiks:

keedetud (täistera- või pruuni) riisi

 

Kuumuta suures potis õli. Lisa sibul ja kuumuta 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut-kaks, kuni sibul on peaaegu pehme.

Lisa suitsupaprika ja vürtsköömned ning kuumuta segades mõned minutid. Lisa õunaäädikas, suhkur, purustatud tomatid ja veidi soola-pipart. Hauta 10 minutit. 

Loputa ja nõruta oad, lisa potti ning kuumuta veel 10–15 minutit. 

Serveeri keedetud riisi ja meelepäraste lisanditega. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid