Kohvimaitseline datlikook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kuivatatud puuvilju, sh mesimagusaid datleid, kipub pühade ajal ikka seisma jääma. Siin on need peidetud kergelt kohvimaitselise mahlase keeksi sisse.

250 g datleid
3 dl kanget kohvi
100 g suhkrut
200 g võid
2 muna
3 dl ehk 180 g nisujahu
0,5 dl ehk 25 g kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl ingveripulbrit


Eemalda datlitelt kivid, siis tükelda need ja pane potti. Kalla peale kange kohvijook ja suhkur ning keeda nõrgal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni datlid pehmenevad. 

Lisa tükeldatud või, sega ja lase jahtuda.

Klopi ükshaaval juurde munad, seejärel lisa omavahel segatud kuivained.

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi või 24 cm läbimõõduga ümmargusse koogivormi ning küpseta 175° ahjus umbes 45–50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga: kui see puhtaks jääb, on keeks valmis.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid