Pikaks nädalavahetuse hommikuks või kaunil kevadpäeval perega piknikule minnes sobib imeliselt küpsetest banaanidest valminud keeks, mis laeb keha vajaliku energiaga ning jätab koju pikaks ajaks lendlema magusa aroomi.
Näitleja soovitab banaanikeeksi
Keeksipulber on hea abimees, kui soovid kiiresti midagi mõnusat lauale võluda. Klassikalise keeksi saad aga põnevaks sebrakeeksiks muuta, kui tainas pritskoti abil kakaopulbriga kihiti vormi pritsida.
Erilised tumepunase viljalihaga ja veidi vaarikamaitselised veriapelsinid on hurmavad.
Veriapelsine on selles mahlases keeksis kasutatud mitmel moel: lisatud tainale riivitud koort ja värskelt pressitud mahla, keedetud mahlast immutussiirupit ja hõõrut
Porgandi-pähkli keeks on üsna tervislik küpsetis.
200 g rapsiõli
300 g pruuni suhkrut
3 muna
300 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl jahvatatud kaneeli
100 g heledaid rosinaid
300 g riivitud porgandeid (kaal riivitult)
1 apelsini riivitud koor
100 g
Kargeid kevadhommikuid ei aita miski paremini päikeselisemaks muuta kui ahjusoe šokolaadine banaanikeeks.
Rafineeritud valge suhkru asemel võib selles retseptis kasutada hoopis vahtrasiirupit ja kookossuhkrut.