Kõige puhtam kanaliha on antibiootikumivaba. Toimetus valmistas puhtast kanalihast 6 mõnusat rooga – tutvu retseptidega!

kodus.ee
Sisuturundus
Tänu väga kõrgetele hügieeninõuetele ning headele elutingimustele püsivad kanad terved ning meie saame nautida puhast linnuliha. | Ühinenud Ajakirjad

KEKAVA kanad on erilised – tegemist on ainsate antibiootikumivabalt kasvanud kanadega terves Baltikumis. Tänu väga kõrgetele hügieeninõuetele ning headele elutingimustele püsivad kanad terved ning meie saame nautida puhast linnuliha. Toimetus jagab ideid kuueks hõrguks kanaroaks ning vahepalaks. Kõik toidud valmistati antibiootikumideta kasvanud kanalihast.

Antibiootikumidega kaasnevad omad riskid

Mikroobide antibiootikumide resistentsus ehk AMR on muutumas üha suuremaks probleemiks terves maailmas. Mida see tähendab? Lihtsalt öeldes tähendab AMR seda, et bakteritel tekib antibiootikumide suhtes vastupanuvõime. Ravimid, mida bakterite põhjustatud haiguste vastu kasutatud on, ei toimi enam efektiivselt ning ravimatuid haiguseid tekib juurde. AMR tekitatud probleemile pööratakse aina enam tähelepanu – probleemiga tegelevad inimesed üle terve maailma, muuhulgas ka Eesti teadlased.

Kõige efektiivsem viis AMRiga võitlemiseks on antibiootikumide tarbimise vähendamine. Siinkohal tasub aga tähele panna, et inimeste tarbitavad kogused on üpris väiksed võrreldes antibiootikumikogustega, mida loomasöödast leida võib.

Just seetõttu investeeriti KEKAVA kanafarmides üle 5,5 miljoni euro tootmise hügieeni ning bioohutuse meetmetesse. Nüüdseks on saavutatud tase, kus 90%  KEKAVA kanadest on terved olnud kogu oma elu jooksul. Eesti Veterinaar- ja Toiduamet on KEKAVA toodetele väljastanud terves Baltikumis ainulaadse märgise – „Antibiootikumideta kasvatatud kana“. Nii jõuab meie toidulauale puhas linnuliha, üheskoos saame vastu astuda ka AMR tõttu tekkinud probleemidele.

KEKAVA broileritiiva õlaosa juustumarinaadis – pane ahju ja ongi valmis.

40273337_2146029415638421_8954937302409281536_n.jpg

Kõik maitsed on hästi paigas ning kana jääb mõnusalt pehme ja mahlane.
Ühinenud Ajakirjad

KEKAVA juustumarinaadis kana on  hea abiline kiirel argiõhtul – maitsev õhtusöök valmib hõlpsasti. Ise ei pea kana maitsestama, lihtsalt võta karbist välja ja pane ahju. Kõik maitsed on hästi paigas ning kana jääb mõnusalt pehme ja mahlane. Vähe vaeva, aga pere saab kõhu mõnusasti täis.

KEKAVA jahutatud broilerikintsuliha . Proovi maisihelvestes paneeritud kanaliha

40248495_561250820998082_2054776027296563200_n.jpg

Maisihelvestega paneeritud kana.
Ühinnenud Ajakirjad

Ilma naha ja kondita broileri kintsuliha on minu suur lemmik – sellest saab valmistada  hea mahlase õhtusöögi.

Vaja läheb:

* KEKAVA nahata ja kondita broilerikintsuliha

* Maisihelbeid

* Muna

* Praadimiseks õli

* Maitsestamiseks soola-pipart

 

Tee nii:

Võta kintsuliha ja vasarda lihahaamriga õrnalt pehmeks (võid seda toimingut teha toidukile all).

Lõhu koor ning vala muna kaussi.

Aja pannil õli kuumaks.

Võta tükk kanaliha ning paneeri seda purustatud maisihelveste sees. Seejärel kasta see muna sisse ning aseta pannile.

Prae fileed mõlemalt poolt u 5 minutit. Kuna filee on õrn, siis küpseb see ruttu.

Naudi! Kana kõrvale sobib hästi näiteks tatar, riis või kartul.

KEKAVA jahutatud broileri koivatükid. Koivatükkidele sobib lihtne soja-mee marinaad.

40291396_329599387603785_3547141115272495104_n.jpg

Mahlased koivatükid soja-mee marinaadiga.
Ühinenud Ajakirjad

Magusaid ja mahlaseid broileri koivatükke olen alati teinud nii, et enne küpsetamist teen neile marinaadi-kastme.

Marinaadi saab hiljem kasutada kastmena. Vaja läheb:

* KEKAVA jahutatud broileri koivatükke

* Mett

* Sojakastet

Sega koivatükid mee sisse ja vala peale sojakaste. Võid kanakoibasid seal sees hoida kas või üleöö – seda mõnusam on tulemus.

Kana küpseb ahjus umbes 25 minutit, vahepeal saad koibi selle sama kastmega niisutada.

KEKAVA jahutatud broileri rinnafileest saab mõnusa panniroa

40161725_522561648188352_6789399110840483840_n.jpg

Tugeva tekstuuriga rinnafilee jääb toidu sees mõnusalt mahlane.
Ühinenud Ajakirjad

Tugeva tekstuuriga liha, mis jääb toidu sees väga mahlane ja maitsev. Broileri rinnnafileest saab hea panniroa.

Vaja läheb:

* KEKAVA jahutatud broileri rinnafilee

* 1 pakk Härmavilja wokisegu

* 1 pakk Tesco kastet

* 1 purk kikerherneid

Lõike rinnafilee parajateks tükkideks ning prae ära.

Lisa pannile külmutatud köögiviljad ning sega läbi.

Lisa Tesco kaste ning sega.

Lõpuks lisa pannile ka kikerherned. Sega kõik maitsed uuesti läbi.

Serveeri. Kes soovib, võib panniroa kõrvale ka riisi keeta.

KEKAVA mahedamaitselised kanafilee medaljonid – korralik õhtusöök sai valmis imelihtsalt

40260808_332454023992915_5995548996871913472_n.jpg

Medaljonid valmivad väga lihtsalt ning sobivad kokku nii riisi, tatra kui kartuliga.
Ühinenud Ajakirjad

Väga head, maheda maitsega medaljonid. Proovisin neid valmistada kahte poodi – ühed panin 20 minutiks ahju, teised praadisin pannil. Mulle meeldis praetud variant rohkem, pealt jäi krõbedam. Seest jäid kõik medaljonid väga mahlased ja pehmed – maitsest saab kohe aru, et need on tehtud kvaliteetsest kanalihast. Medaljonid valmivad väga lihtsalt ning nende juurde võib pakkuda erinevaid lisandeid, kõrvale sobib nii riis, tatar kui kartulipuder.

KEKAVA kananagitsad – pehme ja mahlane snäkk

Väga pehme ja mahlane suutäis. Kananagitsaid võib nautida külmalt, aga ka ahjus soojaks tehtuna. Sõime neid koos hapukurgi dipikastmega – ülihea kooslus. Ka peolaual on nagitsad suurepäraseks snäkiks. KEKAVA nagitsate juures meeldis kõigile see, et neil on pehme paneering, samas pole need rasvased – ka kaalujälgija võib kanasnäkke nautida.

KEKAVA toodete ning tegemistega saad lähemalt tutvuda SIIN. 

Sarnased artiklid